Papežovo poselství a Global Compacts

Papežovo poselství ke dni migrantů a uprchlíků 2018 je tentokrát vážně k dispozici v českém překladu. Sluší se poukázat na směrované určení jeho poselství, mimo světovou veřejnost je cíleno k summitu Global Compact.

O nadaci OSN  Global Compact se u nás ví málo. Tato nezisková organizace v ČR vystupuje pod názvem  Asociace společenské odpovědnosti. Jedná se vskutku o globální neziskovku, jejímž členem je nepochybně Sörös, každý významný světový neomarxista a většina prosperujících světových neomarxistických firem. Právě zvažuji přihlášku, ale nepřipadám si ve své pokoře zatím dost neomarxistický, abych se rovnou přihlásil. Ještě to zvážím.

Při pohledu na  členskou základnu v ČR si člověk těžko může připadat jako na levicové párty. Členské organizace nejsou žádné altruistické neziskovky, právě naopak, nicméně neomarxistický mor si nevybírá a postihuje všechny bez rozdílů.

Jediný, na koho neomarxistický mor nezabírá, je český národovčik. Národovčici zřejmě mají k dispozici nějakou ruskou xenofobní vakcínu. Záhadou se zabývají přední neomarxističtí bakteriologové. Ruská vakcína má ocelové účinky. Nejenom, že po ní nikoho nelitujete, ale naopak, každé násilí vedoucí k omezení migrace ve vás vyvolává  nadšení až nekritický heroismus, který ochotně hlásáte, ať jde o jakkoli mafiánskou či jinou zločineckou organizaci. Naši čeští fašisté jásali nad norimberskými zákony před WW2 a tlačili na vládu, aby neprodleně zavedla podobné české zákony. Konečně jednotky SS také omezily před válkou proud migrantů a tehdejší narodovčici jistě též neváhali zaslat příspěvek na jejich konta v Německu.

V posledku papež František I. ve svém  poselství navazuje na dokumenty a názorové postoje neomarxistické katolické církve, která za pontifikátů Jana Pavla II. i Benedikta XVI. hlásala stejné postoje jako dnes František I., který se liší jen v charismatickém veřejném gestu, jež působí velmi sympaticky. Stačí, pokud se v překladu originálního textu zadíváte na poznámkové odkazy v textu, hnedle vám to bude jasné. Škoda, že nepřekračuje papež svůj stín také v konkrétních postojích k perzekuovaným členům církve, jako je na Slovensku bývalý arcibiskup Bezák. Takto vychází jeho charismatická neomylnost jen na polovic cesty.

Při psaní článku jsem se rozhodl. Přihlásím se k členství v Global Compact! Ale jaké zklamání,  je to na dlouhé lokte. Nakonec dobře, nechce se mi být v jedné grupě s Coca-colou. Ale teď koukám, já už členem jsem prostřednictvím  Hearth net

 

 

Autor: Zdenek Horner | středa 30.8.2017 3:53 | karma článku: 8,92 | přečteno: 826x
  • Další články autora

Zdenek Horner

Pořádek v dezinterpretaci

3.3.2024 v 8:57 | Karma: 17,66

Zdenek Horner

Co dělá Izrael dobře

18.2.2024 v 1:08 | Karma: 17,15

Zdenek Horner

Neantisemitská kritika Izraele

17.2.2024 v 0:32 | Karma: 14,84

Zdenek Horner

Židovský extremismus

13.2.2024 v 15:25 | Karma: 28,09

Zdenek Horner

Izraelský plán zničení Hamásu

9.2.2024 v 20:20 | Karma: 22,82

Zdenek Horner

A opět, humanoidi na scéně

8.2.2024 v 19:33 | Karma: 22,04
  • Počet článků 825
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 971x
Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Seznam rubrik