Prezident radikálů spílá zbabělcům

28. 05. 2017 2:39:45
Člověk, jenž by doufal, že některé skutečnosti nelze překroutit, neboť jsou příliš známy, zakotveny ve vědomí a mají zásadní význam pro stabilizovanou českou státnost, musí být lidickým projevem prezidenta šokován.

Považme první skutečnost, že vůbec vytahuje prezident na takovém místě, jakým jsou Lidice, problém současné imigrace a pokouší se jej analogicky propojit s problematikou 2. světové války. Je to nepřijatelné, zlé a intelektuálně pod úrovní státníka. Je to neúcta k obětem války mluvit o nenávistném střetu civilizací na takovém místě. Veřejnost z toho je zmatena a vysílena. Snad se to projeví i v prezidentských volbách, že prezident radikálů nedosáhne ani na druhé kolo přímé volby a beztrestnost radikálů konečně skončí.

Prvním nepřijatelným argumentem prezidentova projevu z 27.5.2017 je následující citace:

V minulosti byl mezinárodní terorismus reprezentován především rasovou nenávistí, kterou ztělesňovalo nacistické Německo. Dnes je mezinárodní terorismus charakterizován náboženskou nenávistí islámského fundamentalismu, ale výsledky jsou v obou případech stejné.

http://forum24.cz/dokument-zbabelci-islam-multikulti-to-byl-zemanuv-projev-lidicich/

Nejzjevnějším chybným úsudkem v této analogii je srovnání nacistického Německa s islámským fundamentalismem. Nacistické Německo byl identifikovatelný stát, který měl své jasné postavení, veřejné politické představitele a vedl regulérní, sic totální, válku, která skončila úplnou porážkou, a tím bylo umožněno postavit rasistický nacismus mimo zákon ve většině zemí světa. Jenomže islámský fundamentalismus může být vyhlášen v chorobné hlavě kdekoli na světě. Nelze proti němu vést regulérní válku, vykořenit ho zahnáním mimo zákon. Po 11 září USA vyhlásili válku terorismu. Vyhráli ji? Jaký výsledek je vítězstvím ve válce s neidentifikovatelným nepřítelem? Kde je cílová destinace zdrcujícího úderu na velení islámského fundamentalismu? Kdy tedy vyhrají..? Proč náš prezident radikálů používá tento příměr? Aby ospravedlnil svoje vývody proti „novým Židům Evropy“ – muslimům. On nemyslí konkrétní identitu islámského fundamentalismu, ale skrývá touto analogií, že mu jde o všechny muslimy v Evropě. Další faul logické argumentaci je tvrzení, že výsledky nacistického a náboženského terorismu jsou stejné. Jako prognostik by měl mít úctu ke statistickým údajům. Při vší úctě k obětem tragédií teroristických útoků fundamentalistů je obětí jen zanedbatelný zlomek oproti bestiálnímu holokaustu a bezprávnému vraždění nacistů. Jde o manipulativní zveličování hrozby, kterou nelze doložit. Asi bych nehumanisticky vzdělanému prezidentovi odpustil, že mate českou společnost v interpretaci nacistického rasismu vůči Židům. V podstatě šlo z hlediska teologického více o náboženskou nenávist než o skutečný rasismus. Drtivá většina Židů se parametricky ani barevně nelišila od evropských etnik. Židé byli odhaleni dvěma způsoby. Buďto se hlásili ke své náboženské identitě nebo byli odhaleni na základě matričních zápisů, což je čistě teoreticko - náboženská pomůcka. Matriční nález o původu vůbec nemusel být z hlediska náležitosti k pokrevnímu židovství ani pravdivý. Argumenty vůči Židům v Evropě byly po celá staletí náboženského charakteru. Židé nám přeci zabili Ježíše Krista. A naposled, není mezinárodní terorismus bombardování cizí země bez mandátu OSN? Bohužel jde o zcela prázdný pojem vhodný k manipulaci vystrašených občanů. A fauly pokračují:

Nebyl tam ani Churchill, ani de Gaulle, byl tam Chamberlain a byl tam Daladier, byli tam lidé, kteří v pohodě svých kanceláří se obávali tehdy pacifisticky naladěné většiny svých voličů, kteří se báli války. A protože se báli malé války, měli nakonec válku velkou.

V narážce na Mnichovskou dohodu vykládá náš prezident radikálů pacifistické hnutí před 2. světovou válkou jako nějaké úmyslné zbabělé jednání. To je strašlivý, zlý argument. Ano, z dnešního pohledu se dopustili uvažující státníci a politici chyby, ale vykládat ji ve smyslu, že snad věděli o hrozbě 2. Světové války, to může udělat jen neználek světové historie. Prezident radikálů možná umí vyjmenovat nějaké názvy a datumy, ale z historie nepochopil vůbec nic. Po zdrcující 1. světové válce nikdo další válku nechtěl ani v Německu. S nacisticky laděným totalitním režimem neměl nikdo zkušenosti. Ano selhali, ale ke zbabělosti měli myslím daleko. A faulování pokračuje:

Jsme zbabělci proto, protože často otevíráme náruč islámským radikálům, často mluvíme o toleranci vůči nim, často mluvíme o přizpůsobení se jejich kultuře, byť je tato kultura neslučitelná s evropskou kulturou, která zde vznikala a vyrůstala po mnohá a mnohá staletí.

...

Myslím si, že dnes bychom si měli uvědomit, že teroristické útoky v Evropě jsou právě dílem naší zbabělosti, která je vydávána za multikulturní toleranci.

Zde se prezident radikálů v první osobě množného čísla identifikuje s kým? My jsme zbabělci, tedy my Češi? My v Evropě, my ve světě? Za koho prezident mluví? Za osoby, které otevírají náruč islámským radikálům? Nikoho takového neznám. Myslí tím tzv. vítače zubožených migrantů? Ani jeden vítač by nikdy nevítal odhaleného islámského fundamentalistu. Pokud někoho vítají, tak lidské bytosti v ohrožení, které potřebují pomoc. Součástí jakéhokoli vítání není požadavek: nikoho neprověřujte a žádné fundamentalisty nehledejte. Prezident radikálů ovšem klidně mluví o otevřené náruči a toleranci. Nikdo z vítačů a sluníček neříká, abychom se přizpůsobili jejich kultuře. Osobní výstřelky jsou možné, ale místní excesy není možné kolektivisticky vztahovat na všechny „vítače“. Oni radikálové jsou také každý zcela jiní než ti skuteční blázni, co hodili zápalnou láhev do ložnice romské rodiny. Buďme tedy na zemi. Tolerance kultury je daná sekulárním zákonem vázaným na ústavu většiny evropských zemí. Pro prezidenta radikálů je možná ústava cárem zbytečného papíru, jak nám v poslední vládní krizi ukázal, ale pro občanskou společnost nikoli. Nakonec kopanec největší! Prý zbabělá multikulturní tolerance je vinna teroristickými útoky. Pokud ani tento vývod není každému podezřelý, pak jsme možná blízko nacistickému Německu. Tolerance nemůže generovat nenávist, natož teroristické útoky. Prezident radikálů tímto „bonmotem“ skrývá svou myšlenku, že multikulturní tolerance k nám nebo do Evropy zbaběle a vědomě pouští jakékoli nebezpečné muslimy, jiní ani neexistují, a tak si za teroristické útoky mohou multikulturalisté sami. Ani slovo o radikálním podněcování vůči muslimům prostřednictvím myšlení v intencích kolektivní viny. Ani slovo o historii usidlování muslimů za posledních sedmdesát let v Evropě. Ani slovo o vojenské přítomnosti Evropanů v muslimských zemích, kterou evropskou zemi okupuje nějaká muslimská mocnost a vnucuje jí svoje představy o společenském uspořádání? Ale terorismem fundamentalistů v Evropě jsou vinni jen zbaběle tolerantní multukulti... A naposledy prezident radikálů logicky fauluje:

... potřebujeme dosáhnout toho, aby islámští radikálové, kteří jsou dnes viditelní na sociálních sítích, nebyli považování za zbloudilé ovečky evropské civilizace, ale naopak za nepřátele této civilizace, a aby byli deportováni, případně uvrženi do vězení. Vidíte na příkladech těch, kdo způsobili řadu evropských teroristických útoků, že je tajné služby měly v hledáčku po řadu měsíců, a nic s tím neudělaly. To je právě ta zbabělost maskovaná jako multikulturní tolerance.

Tajné služby měly sice v hledáčku podezřelé nepřátele evropské civilizace, ale protože se řídí zbabělostí maskovanými protagonisty multikulturní tolerance, nebyli tito nepřátelé eliminováni, nikdo nic zbaběle nedělá, protože moc drží multikulti tolerantíci. Co si z této chorobné myšlenky prezidenta radikálů zapamatovat pro současné i budoucí chápání politických záměrů všech radikálů? Chtěli by zatýkání bez soudů, bez presumpce neviny. Na základě nábožensko-rasové příslušnosti? Chtěli by de facto totéž, co totalitní nebo fundamentalistické režimy. Chtěli by zlikvidovat koncept lidských práv, svobody a demokracie, na jejíž toleranci sami parazitují a neustále hovoří o tom, že je ohrožuje. To, co ochraňuje ale nemůže ohrožovat. Tento myšlenkový lapsus je, bohužel, problémem i mnoha zdejších blogerů. Je to radikální lapsus, snaha obrátit kvůli své slabé identitě svět vzhůru nohama. Drze tvrdit úplné logické opaky jako „alternativní oprávněná fakta“. Tento postfaktismus ovšem nemá dlouhodobou naději. Po etapě módnosti zklamání z nerealizovatelnosti politiky Wilderse a Le Penové dochází k obratu, který ovlivní i naše nadcházející volby a radikálové včetně prezidenta z politické hry konečně vypadnou a vrátíme se k argumentovaným faktům, kde nebude nikdo vykládat, že dodržovat lidská práva je zbabělost, když je tomu právě naopak. Nejlépe by bylo, kdyby prezident radikálů se svými směšnými a skandálními názory vůbec nekandidoval, mohl by se dočkat totiž i odvolání z funkce na základě mentální nezpůsobilosti. Zbytečná ostuda.

Autor: Zdenek Horner | neděle 28.5.2017 2:39 | karma článku: 33.21 | přečteno: 4095x

Další články blogera

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 15.66 | Přečteno: 303 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.14 | Přečteno: 568 | Diskuse

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 68 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 10.59 | Přečteno: 213 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 13.47 | Přečteno: 357 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.66 | Přečteno: 241 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.86 | Přečteno: 662 | Diskuse
Počet článků 823 Celková karma 22.35 Průměrná čtenost 973

Genealog, absolvent HTF UK. Mými hlavními zájmy jsou: historie, poezie, filosofie a nekonfesní teologie.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...