Zdenek Horner

Radikálové proti radikálům

24. 05. 2017 15:27:24
Tragédie v Manšestru je neomluvitelná. Ovšem reakce místních radikálů je téměř stejně neomluvitelná. Mezi radikály bohužel nutno nově řadit i státní médium ČT24.

ČT24 tentokrát předvedla radikální vysílání. Podněcovala hněv, vyvolávala diskuze v nichž radikální redaktor napovídal, jakou chce slyšet odpověď. Nic bych proti tomu neměl, kdyby stejně radikálně vysílali o tragédii v Kábulu, v Mosulu, v Istanbulu, v Jemenu. Radikalismus vedení zpravodajství se projevuje tím, že propaguje myšlenku naší „západoevropské“ civilizace oproti neschopné, nedonošené a brutální civilizaci cizí. Jedinou radost mi udělaly odpovědi bývalých ministrů vnitra Vondry a Bublana, kteří na otázku v „jiném levlu“: jak tedy s terorismem zatočit, třeba zákazem migrantů nebo islámu (?), opatrně odpověděli, že radikální řešení není v demokracii možné. Sice neřekli, že není nutné, ale alespoň k nelibosti redaktora tuto možnost odmítli. Vyvážené zpravodajství znamená, že nebudeme naslouchat jenom výlučné tragédii v Manšestru, ale i jinde třebas i v muslimském světě.

Když může rozlišovat mezi islámem Trump, mohlo by to dokázat i české zpravodajství. Od meidální obludy Alexandra Tomského ovšem nemůžeme nic podobného očekávat. Na sklonku svého života si předsevzal, že jako bylo třeba zničit Kartágo, je nyní nutno zničit islám. Samozřejmě je to proto, že jeho vlastní přínosné myšlenku z jeho vědeckých aktivit chybí a jediné zviditelnění pro věčnost se naskýtá ve vypjatém islamofobismu. Považte, že tento „humanitní vědec“ nabízí nevhodné „hlasatele“ vyhánět. Jestliže výše odmítá rozlišovat mezi islamismem a islámem, těžko mu lze věřit, že myslí vážně větu: „Jistěže nelze islám čili náboženskou svobodu zakázat, ..“ A také navrhuje rozlišovat a nepřijímat další muslimské hlasatele násilí, netolerance, rasismu a práva šaría. Výborně! Ale komické na tom je, že tento humanistický vědec a myslitel nekonkretizuje, jak tyto „hlasatele“ poznáme. Oni nám jistě nevyplní naivně dotazník s tím, že odpoví na otázku: „jste nenávistný hlasatel?“ ano. Tomský je stejnou hrozbou pro evropskou demokracii a mír jako radikální islamisté. Jako graduovaný intelektuál si jasně musí uvědomovat svoje polopravdy, které míří k názorové manipulaci a nikoli k vyřešení problému.

Mnoho menších radikálů si však přiběhlo ohřát svoji nechutnou polívčičku. Prý nestačí jen solidarita s oběťmi tragédie, je nutno udělat něco víc! A co navrhují? Pojďme se vyřádit se svými vzteky a fobiemi na dalších nevinných. To je skvělá zpráva pro islámské teroristy. Přesně o to jim jde. Pokud by výsledkem měl být pogrom na komunitu neškodných muslimů, byl by to vítaný přínos k možnostem verbování dalších osamělých vlků na jejich obranu. Jeden z blogerů zde neváhá nazvat veřejnost a evropské politiky debily. Jemu připadá spolupráce a jednání pro záměry teroristů, jejichž cílem je střet civilizací jako chytrost sama. Věřím, že už místním pomahačům radikálů nikdo na lep neskáče.

Autor: Zdenek Horner | karma: 24.31 | přečteno: 3932 ×
Poslední články autora