Zdenek Horner

Agresivita diskutujících na zdejším blogu se zvyšuje

22. 01. 2017 18:10:07
Bohužel se zdejší diskuze zvrhávají v přetlačovanou. Argumentace mizí a osobní útoky se zostřují. Původně jsem se k urážení stavěl netečně, ale ono se ukazuje, že to povzbuzuje další, dosud nevykřičené zlotřilce.

Již kvůli zvolení Trumpa prezidentem a jásání kolem jeho totemu, je třeba se bránit. Prezident Trump je možná na hranici duševního zdraví. Hraniční osobnost, která má dostatek peněz na zahlazování komunikačních propadáků ve svém soukromém světě. To, co bylo dosud vnímáno jen jako vědomé marketingové show, se možná ukáže jako trvalá utkvělá paranoia. Nepřál bych mu to. V jednasedmdesáti letech už to ale není žádné hej. V posledních projevech nového prezidenta se neobjevuje ani záblesk moudrosti. Konfrontačním postupem si omezuje budoucí možnosti spolupráce ve vlastní zemi, ale mnohem více s nezávislým zahraničím. Nicméně jeho projevy spouštějí čím dál agresivnější vyjadřovací pudy i na tomto blogu.

Žádný prezident nečelil protestům okamžitě, když se ujal moci, a žádný tak rychle nezmobilizoval tolik odpůrců. Za třetí - pochodu se zúčastnili lidé bez ohledu na politickou příslušnost. Nikdo neprosazoval úzké ideologické „pravdy“. Konečně Trumpova kampaň probudila z letargie mnoho pokrokářů i umírněných.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/trump-projev-kapitol-arogance-dek-/zahranicni.aspx?c=A170122_111859_zahranicni_lve

Papež František krátce po inauguraci vyzval Trumpa, aby podporoval lidskou důstojnost a svobodu v celém světě. Upozornil, že „lidská rodina“ je postižena vážnou humanitární krizí, která vyžaduje prozíravou a jednotnou politickou reakci.

„Modlím se, aby vaše rozhodnutí byla řízena bohatými duchovními a etickými hodnotami, které tvoří historii amerického lidu,“ zdůraznil František.

„Pod vaším vedením může být americká velikost nadále oceňována především pro svou starost o chudé, o vyvržené a o lidi v nouzi,“ dodal papež podle prohlášení vydaného Vatikánem.

Papež loni v reakci na negativní Trumpovy výroky k imigraci a na jeho úmysl postavitzeď na hranici s Mexikem o nynějším americkém prezidentovi prohlásil, že „není křesťan“. Trump označil papežův komentář za „hanebný“.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/papez-frantisek-trump-usa-09x-/zahranicni.aspx?c=A170122_114327_zahranicni_fka

Chápu, že mnozí blouznivci oslavují. Je to koneckonců jako hokej. O víc asi nejde. Pravicoví blouznivci velkoryse přesléchají i zjevně špatné signály. Trump je proti volnému obchodu. Jak toto skousne naše pravice? Tak na tento veletoč jsem velmi zvědav.

Pod mým posledním článkem mě mnozí kritizovali, že jsem poukázal na paralely s Hitlerem. Poukázal na ně i papež. Každý soudný historik ví, že eskalace obdivu narůstá se vzrůstající cynickou konfrontací. Blouznivci ovšem kritizují i papeže, což mě uklidňuje. S pěstováním křesťanství to nebude tak horké. Pro blouznivce je všechno jen personální pozice. Úctu zasluhuje pouze populistický spasitel, kterému jsou ve fantazijním světě přisuzovány nadpřirozené schopnosti. Koneckonců Trumpa podpořil také Chuck Norris. To je rozhodující. Smíme snad doufat, že se stane Chuck ministrem kultury?

V posledku je třeba také nového prezidenta pochválit. S jeho nástupem lze předpokládat, že postupně poznáme celý rozsah jeho rodinných přátel. V minulosti vládli miliardáři jen jako šedé eminence v pozadí, de facto mafiánským způsobem. Nyní se moci ujímá mafie a mnozí s tím spojují svoji budoucnost, že patří do klientské rodiny. Jak známo, nemusí se to každému podařit a tak očekávejme i mnohé zklamané odpadlíky. Nyní ovšem blouznivci skutečně mohou snít o tom, že až bude zanedlouho konce roku stát premiér Babiš před zelenou opozicí, může povolat americké tanky a nebude o tom muset s nikým vyjednávat. Naši dosud zapadlí blouznivci si zatím potichu malují schémata jinověrců, aby měli koho vydat soudci czech-lynchovi. Tyranské a fašizující příspěvky pod zdejšími jinonázorovými články na to ukazují. Argumentace skončila: „od zvolení Trumpa máme pravdu jen my jeho stoupenci“. Jiná pravda neexistuje a nějaká práva na protest jsou zlikvidována.

Argumentační bezmocnost zde již přespříliš eskaluje v osobní útoky. Ačkoliv jsem dosud byl velice liberální, chci touto cestou upozornit na to, že nikdo není povinen snášet dokola nějaké nadávky, falešná obvinění a podobně. Budu zlovolné příspěvky pod svými články mazat. Doporučuji to i ostatním blogerům. Nenávist není svoboda slova.

Budu podle doporučení redakce mazat zejména:

- Mažte urážky, osobní údaje či útoky na vaše blízké

- Mažte otravné příspěvky chytrolínů, jejichž hlavním cílem je soustavná kritika vaší osoby nebo boření diskuse

Zdroj: http://info.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=318288

Autor: Zdenek Horner | karma: 22.13 | přečteno: 1070 ×
Poslední články autora